Om oss

Effektiv styrning för mer välmående organisationer och bättre affärsresultat

Vår vision och vårt mål

Vi skapar mer effektiva organisationer genom bättre ledarskap och ökat engagemang

Engagerade medarbetare ger lönsamma företag

Winningtemp är ett svenskt innovationsföretag med en tydlig ambition att förändra hur vi leder och skapar mer effektivt samarbete på våra arbetsplatser. Vetenskapen har lärt oss att en av de allra viktigaste faktorerna för att skapa framgångsrika företag, är förmågan att skapa engagemang och arbetsglädje hos medarbetare. Det var utifrån den insikten allting började 2014.

Vår vision är att i grunden förändra hur människor lyckas tillsammans på sina arbetsplatser. För varje organisation som vi hjälper att förbättra sitt ledarskap och sin styrning av medarbetarna, kommer vi ett steg närmare ett bättre yrkesliv för alla.

Vetenskap och AI är grundstenarna

Winningtemp föddes från en enkel idé. Om man kan kombinera allt vad vetenskapen vet om vilka faktorer inom personalhantering och ledning som är gemensamma för framgångsrika företag, med en intelligent plattform som hjälper ledare att applicera den kunskapen i sin egen organisation, kan vi göra verklig skillnad. Det är vad vi har fokuserat på sedan dess.

Efter att ha använt Winningtemp i endast ett år har våra kunder, i genomsnitt, rapporterat:

-30% i personalomsättning
-26% i upplevd negativ stress på arbetsplatsen
+21% ökning av medarbetarnöjdhet

Våra milstolpar

Winningtemp genom åren

Augusti 2014

Innovationsbidrag och bolaget startas.

December 2014

Finalist i tävlingen “Pitcha din idé” och samarbete med Chalmers Industriteknik for konceptuell utveckling.

Februari 2015

Västra Götalandsregionen berättigar bidrag till Winningtemp.

Winningtemp öppnar sitt kontor med säte på Chalmers Innovation.

Juni 2015

Winningtemp lanseras på marknaden den 1 juni efter att ett antal pionjärkunder provkört i 6 månader.

April 2016

Winningtemp blir delvis statligt ägt då ALMI Invest investerar i bolaget.

Chalmers Ventures och affärsänglar investerar i bolaget.

September 2016

Winningtemp blir utvald som ett av lovande startup-bolag som får representera Sverige i Slush, Helsingfors i Finland.

Februari 2017

Winningtemp blir utvalt till Tech Incubator i Silicon Valley.

Maj 2018

Winningtemp tar andraplatsen i TNW TECH5 som snabbaste växande techbolag i Sverige och landar på 27:e plats i Europa, baserat på ekonomisk tillväxt.

December 2018

Norrsken Foundation, vars syfte är att investera i samhällsförbättrande bolag med ambition att påverka en miljard människor, går in som delägare i Winningtemp.

Augusti 2019

Winningtemp öppnar nya kontor i London och Olso.

Medarbetare är nyckeln till framgång
Plattform som bidrar till affärsvärde

Vår plattform levererar mätbara positiva resultat

Winningtemp erbjuder marknadens mest avancerade lösning för styrning och optimering av personalresurser. Med utgångspunkt från fler än 600 vetenskapliga studier hjälper vår AI-baserade plattform chefer och ledare att i realtid visualisera medarbetarnas utveckling och agera utifrån insikter som stärker engagemang och förbättrar prestationer. Samtidigt som man minimerar negativ stress och personalomsättning. En perfekt utgångspunkt för att skapa bättre och mer effektiva organisationer med andra ord.

Just mätbarheten är viktig för våra kunder. Varje investering skall kunna matchas mot tydliga och mätbara förbättringar. Här har vi på Winningtemp en tydlig fördel mot våra konkurrenter. Vår plattform levererar mätbar förbättring genom att hjälpa organisationens ledare att proaktivt utveckla och optimera företagets personella resurser.

Våra värderingar

Vi drivs av tydliga värderingar

Medarbetare är nyckeln till framgång

Vi lever som vi lär

Vår uttalade ambition är att bidra till att skapa välmående genom bättre fungerande och högre presterande arbetsplatser. Vi vet att vägen dit bygger på gott ledarskap och engagerade medarbetare. Självklart ställer det krav på oss, både som partner till våra kunder och som arbetsgivare, att vi lever som vi lär.

Matilda Andersson

Våra nyckelvärderingar

Det gör att vi i vår egen organisation ständigt tar utgångspunkt från ett antal nyckelvärderingar som svarar mot en gemensam målbild. Hos oss hittar du därför personer som vill göra skillnad – på många plan. Vi tar ansvar. Vi bryr oss om varandra, våra kunder och vårt uppdrag – och vi driver varandra framåt, varje dag.

Vi drivs av innovation

Världen är i ständig förändring och vi på Winningtemp är med och driver utvecklingen. Vår ambition är att bli världsledande inom vårt område. Varje dag jobbar vi hårt för att ta oss närmare det målet, genom att fortsätta hjälpa våra kunder ska nå sin fulla potential med hjälp av Winningtemp. Vi är stolta över vad vi åstadkommit, men vi fortsätter vara hungriga. Vi utforskar därför hela tiden nya sätt att optimera såväl vår plattform och vår egen organisation, som vårt kunderbjudande.